Szerelmes sajttorta

 Szerelmes sajttorta

Hozzávalók:

128 g keksz (bármilyen)

68 g olvasztott vaj

250 g krémsajt (mascarpone)

124 g kristálycukor

2 db tojás

3 evőkanál finomliszt

200 ml tejszín

2 teáskanál citromlé

Bevonathoz:

150 g étcsokoládé

15 g vaj

Elkészítés:

🔥 A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.

A kekszet daráljuk le és keverjük össze az olvasztott vajjal. 

Ezután a helyezzük bele a formába vajas kekszet és egyengessük el, mert ez lesz a tortánk alapja, ami ad neki egy tartást mikor felvágjuk.

A sajtkrémet rakjuk egy tálba és kezdjük el mixelni, aztán mindig adjunk hozzá egy-egy alapanyagot, a cukrot, tojást, lisztet, tejszínt és a citromlevet. 

Mikor kész, egy sűrűbb masszát fogunk kapni, amit ráöntünk a keksz alapra. 

Előmelegített sütőben 170 C fokon 60 perc alatt készre sütjük, de amikor elkezd barnulni a teteje, akkor fedjük be alufóliával nehogy megégjen a teteje. 

Ha kész, akkor várjuk meg amíg teljesen kihűlt.

A bevonathoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat is. 

A kihűlt sajttortánkra ráöntjük a bevonatot és szépen elsimítjuk rajta.

Hagyjuk teljesen megdermedni és utána lehet szeletelni.

Jó étvágyat!

A fotókat a M I K E - Photo készítette

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm









Megjegyzések