Szerelmes sajttorta
Hozzávalók:
128 g keksz (bármilyen)
68 g olvasztott vaj
250 g krémsajt (mascarpone)
124 g kristálycukor
2 db tojás
3 evőkanál finomliszt
200 ml tejszín
2 teáskanál citromlé
Bevonathoz:
150 g étcsokoládé
15 g vaj
Elkészítés:
🔥 A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.
A kekszet daráljuk le és keverjük össze az olvasztott vajjal.
Ezután a helyezzük bele a formába vajas kekszet és egyengessük el, mert ez lesz a tortánk alapja, ami ad neki egy tartást mikor felvágjuk.
A sajtkrémet rakjuk egy tálba és kezdjük el mixelni, aztán mindig adjunk hozzá egy-egy alapanyagot, a cukrot, tojást, lisztet, tejszínt és a citromlevet.
Mikor kész, egy sűrűbb masszát fogunk kapni, amit ráöntünk a keksz alapra.
Előmelegített sütőben 170 C fokon 60 perc alatt készre sütjük, de amikor elkezd barnulni a teteje, akkor fedjük be alufóliával nehogy megégjen a teteje.
Ha kész, akkor várjuk meg amíg teljesen kihűlt.
A bevonathoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzáadjuk a vajat is.
A kihűlt sajttortánkra ráöntjük a bevonatot és szépen elsimítjuk rajta.
Hagyjuk teljesen megdermedni és utána lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
A fotókat a M I K E - Photo készítette
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése