Téli toszkán leves

 Téli toszkán leves

Hozzávalók:

1 kisebb vöröshagyma

1 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál szárított rozmaring

1 teáskanál szárított zsálya

2 db közepes burgonya

2 db közepes sárgarépa

1 nagyobb petrezselyemgyökér

1 db közepes zellergumó

2 db főtt fehér bab (konzerv)

1,5 l leszűrt zöldség alaplé

kisebb fej kelkáposzta

bors

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük puhára az olívaolajon a zöldfűszerekkel együtt. A zöldségeket hámozzuk meg és kockázzuk fel, kivéve a kelkáposztát. Ezután adjuk hozzá a megdinsztelt hagymához. 

Pirítsuk át a zöldségeket, a babot szűrjük és csöpögtessük le, majd adjuk hozzá a többi zöldséghez és öntsük fel az alaplével. 

Fűszerezzük ízlés szerint, körülbelül 30 percig főzzük, ezután adjuk hozzá a felvágott kelkáposztát és további 10 percig főzzük készre.

Én pirított, fokhagymás kenyérkockákkal tálaltam.

Jó étvágyat! 

A képeket a M I K E - Photo készítette!

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm




Megjegyzések