Téli toszkán leves
Hozzávalók:
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított rozmaring
1 teáskanál szárított zsálya
2 db közepes burgonya
2 db közepes sárgarépa
1 nagyobb petrezselyemgyökér
1 db közepes zellergumó
2 db főtt fehér bab (konzerv)
1,5 l leszűrt zöldség alaplé
kisebb fej kelkáposzta
só
bors
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük puhára az olívaolajon a zöldfűszerekkel együtt. A zöldségeket hámozzuk meg és kockázzuk fel, kivéve a kelkáposztát. Ezután adjuk hozzá a megdinsztelt hagymához.
Pirítsuk át a zöldségeket, a babot szűrjük és csöpögtessük le, majd adjuk hozzá a többi zöldséghez és öntsük fel az alaplével.
Fűszerezzük ízlés szerint, körülbelül 30 percig főzzük, ezután adjuk hozzá a felvágott kelkáposztát és további 10 percig főzzük készre.
Én pirított, fokhagymás kenyérkockákkal tálaltam.
Jó étvágyat!
A képeket a M I K E - Photo készítette!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése