Rengeteg változat létezik ebből a receptből, Én most elkészítettem és megmutatom Nektek az eredeti változatát amit egy nagyon kedves angol pék barátomtól szereztem meg. 🍞
Csíkos kalács
Hozzávalók:
400 g finomliszt
200 ml tej
1 db tojássárgája
25 g friss élesztő
70 g vaj
70 g kristálycukor
1 teáskanál só
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál kakaópor
tetejére:
1 db tojás
Elkészítés:
Először langyos cukros tejben, felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba helyezzük bele a hozzávalókat és a felfutott élesztőt, kivéve a kakaóport. Dolgozzuk össze alaposan a tésztát, nyugodtan lehet robotgéppel is, amikor kész válasszuk ketté.
Az egyik részbe keverjük bele a kakaóport. Addig dolgozzuk amíg teljesen át nem színeződik a tészta.
Ezután két külön tálba tegyük félre kelni 40 percig.
Mikor megkeltek a tésztáink kinyújtjuk egyforma méretűre őket külön-külön, a sima tésztát ráhelyezzük a kakaósra majd félig felcsavarjuk és egy éles késsel a megmaradt részt ujjnyi vastagságban bevagdossuk.
A bevágott részeket pedig egy könnyed mozdulattal megcsavarjuk és végezetül rágörgetjük a tésztát.
Sütőpapírral bélelt formába rakjuk bele és meleg helyen, letakarva kelesztjük 30 percig.
A tojást lazán felverjük és megkenjük vele a kalács tetejét, majd előmelegített sütőben 180 C fokon 40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
A képeket a M I K E - Photo készítette!
Ana's Kitchen ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése