Cseresznyés süti
4 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
4
evőkanál kristálycukor
csipet
só
4
evőkanál finomliszt
töltelékhez:
400 g
cseresznye
2
evőkanál finomliszt
A
sütőt melegítsük elő 160 C fokra.
A
tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vaníliás és kristálycukorral.
A lisztet hozzászitáljuk a masszához és elkeverjük óvatosan. A fehérjéket
csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos
lisztes masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
A
cseresznyét megmossuk és kimagozzuk, ezután lisztbe forgatjuk a gyümölcsöt,
azért hogy ne süllyedjen le a tészta aljára és hozzáadjuk a masszánkhoz.
Előmelegített
sütőben 160 C fokon készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral
tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése