Cseresznyés süti



Cseresznyés süti

 Hozzávalók:

4 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

4 evőkanál kristálycukor

csipet só

4 evőkanál finomliszt

töltelékhez:

400 g cseresznye

2 evőkanál finomliszt

 Elkészítés:

 A sütőt melegítsük elő 160 C fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vaníliás és kristálycukorral. A lisztet hozzászitáljuk a masszához és elkeverjük óvatosan. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos lisztes masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.

A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk, ezután lisztbe forgatjuk a gyümölcsöt, azért hogy ne süllyedjen le a tészta aljára és hozzáadjuk a masszánkhoz.

Előmelegített sütőben 160 C fokon készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük.

Porcukorral tálaljuk.

 Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések