Túrós palacsinta áfonya öntettel

 


Túrós palacsinta áfonya öntettel

 

Hozzávalók:

200 g liszt

2 db tojás

300 ml tej

20 ml szénsavas ásványvíz

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

olaj a sütéshez

töltelékhez:

500 g rögős túró

1 citrom reszelt héja

3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)

1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál tejföl

öntethez:

200 g áfonya

100 g kristálycukor

2 evőkanál víz

 

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük.

Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olaját öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából).

A palacsintákat egyenként kisütjük.

A túrót villával összetörjük, ezután hozzáadjuk a hozzávalókat és jól elkeverjük. Egy sűrű tölteléket fogunk kapni.

Az öntethez az összes hozzávalót egy edénykébe tesszük és tűzhelyre tesszük alacsony lángon, időnként meg-megrázogatva felforraljuk, és addig hagyjuk rotyogni, amíg a szemek töppedni kezdenek. Ahogy sűrűsödni kezd készen is van.

A kisült palacsintákat megtöltjük és áfonyaöntettel kínáljuk.

 Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések