Túrós palacsinta áfonya öntettel
Hozzávalók:
200 g liszt
2 db tojás
300 ml tej
20 ml szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez
töltelékhez:
500 g rögős túró
1 citrom reszelt héja
3-4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
öntethez:
200 g áfonya
100 g kristálycukor
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban,
majd pár percig pihentetjük.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés
olaját öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan
elegendő, ami kisül a tésztából).
A palacsintákat egyenként kisütjük.
A túrót villával összetörjük, ezután hozzáadjuk a
hozzávalókat és jól elkeverjük. Egy sűrű tölteléket fogunk kapni.
Az öntethez az összes hozzávalót egy edénykébe tesszük és
tűzhelyre tesszük alacsony lángon, időnként meg-megrázogatva felforraljuk, és
addig hagyjuk rotyogni, amíg a szemek töppedni kezdenek. Ahogy sűrűsödni kezd
készen is van.
A kisült palacsintákat megtöltjük és áfonyaöntettel
kínáljuk.
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése