Ha a pizzát szereted, a focacciát is imádni fogod, hisz a
két tészta között nincs nagy különbség. Az olaszok legtöbbször fokhagymával,
olívaolajjal és friss rozmaringgal készítik, de pakolhatsz rá aszalt
paradicsomot, olívaolajat vagy mozzarellát is. A siker titka: a hozzávalók
kitűnő minősége. Ha kenyérlisztet használsz, a lepénykenyér szép lyukacsos és
igazán könnyed lesz. A focacciát az olaszok leginkább előételként fogyasztják.
Sonkával és sajttal díszített spárgás focaccia
Hozzávalók:
500 g finomliszt
250 ml langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
25 g friss élesztő
1 teáskanál só
1 csomag spárga
3-4 szelet sonka
100 g reszelt sajt a tetejére
3 evőkanál ketchup
2 teáskanál oregánó
Elkészítés:
Fél orát hagyjuk kelni, letarkarva langyos helyen. Az idő
leteltével gyúrjuk át és helyezzük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. A
tetejét kenjük meg ketchuppal és szórjuk meg oregánoval, ezután helyezzük rá a
sonkaszeleteket és csíkokat a megmosott spárgákat és a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 20-25 perc alatt készre
sütjük.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés- főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése