Sonkával és sajttal díszített spárgás focaccia

 


Ha a pizzát szereted, a focacciát is imádni fogod, hisz a két tészta között nincs nagy különbség. Az olaszok legtöbbször fokhagymával, olívaolajjal és friss rozmaringgal készítik, de pakolhatsz rá aszalt paradicsomot, olívaolajat vagy mozzarellát is. A siker titka: a hozzávalók kitűnő minősége. Ha kenyérlisztet használsz, a lepénykenyér szép lyukacsos és igazán könnyed lesz. A focacciát az olaszok leginkább előételként fogyasztják.

Sonkával és sajttal díszített spárgás focaccia

 

Hozzávalók:

 

500 g finomliszt

250 ml langyos víz

3 evőkanál olívaolaj

25 g friss élesztő

1 teáskanál só

1 csomag spárga

3-4 szelet sonka

100 g reszelt sajt a tetejére

3 evőkanál ketchup

2 teáskanál oregánó

 

Elkészítés:

 A lisztet szitájuk egy tálba, keverjük össze a sóval, a közepébe készítsünk mélyedést, öntsük hozzá a vizet, az olívaolajat, és morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután jól gyúrjuk össze, akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától, hólyagos és szép fényes. Ha túl lágy, adjuk hozzá kevés lisztet, ellenkező esetben öntsünk hozzá vizet.

Fél orát hagyjuk kelni, letarkarva langyos helyen. Az idő leteltével gyúrjuk át és helyezzük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kenjük meg ketchuppal és szórjuk meg oregánoval, ezután helyezzük rá a sonkaszeleteket és csíkokat a megmosott spárgákat és a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben 180 C fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés- főzés egy öröm


Megjegyzések