Sonkás tejszínes penne

 



Sonkás tejszínes penne

 

Hozzávalók:

400 g penne

200 g sonka

200 g trappista sajt

400 ml főzőtejszín

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

1 teáskanél oregánó

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

Sós vizet felteszünk forrni, a tésztát kifőzzük.

Felkockázzuk a sonkát, kevés olívaolajon megpirítjuk és félretesszük.

A tejszínt egy edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk.

Egy gerezd fokhagymát hozzápréselünk majd oregánóval fűszerezzük.

Eközben lereszeljük a sajtot, majd mikor a szósz el kezd forrni, lassan hozzáadjuk a sajtot. Annyi sajtot adunk hozzá, amíg szép krémes nem lesz.

Ha kész a tészta, hozzáadjuk, a szószhoz összekeverjük, és kész is.

Reszelt sajttal és pirított sonkával tálaljuk.

 Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés- főzés egy öröm



Megjegyzések