Sonkás tejszínes penne
Hozzávalók:
400 g penne
200 g sonka
200 g trappista sajt
400 ml főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanél oregánó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés:
Sós vizet felteszünk forrni, a tésztát kifőzzük.
Felkockázzuk a sonkát, kevés olívaolajon megpirítjuk és
félretesszük.
A tejszínt egy edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk.
Egy gerezd fokhagymát hozzápréselünk majd oregánóval
fűszerezzük.
Eközben lereszeljük a sajtot, majd mikor a szósz el kezd
forrni, lassan hozzáadjuk a sajtot. Annyi sajtot adunk hozzá, amíg szép krémes
nem lesz.
Ha kész a tészta, hozzáadjuk, a szószhoz összekeverjük, és
kész is.
Reszelt sajttal és pirított sonkával tálaljuk.
Ana's Kitchen ahol a sütés- főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése