Paradicsomos húsgolyók spagettivel
Hozzávalók:
500 g sertés darált hús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 teáskanál friss petrezselyemzöld
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
400 g spagetti
mártáshoz:
500 ml sűrített paradicsom
1 teáskanál oregáno
1 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A darált húshoz adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és petrezselymet aztán fűszerezhetjük még.
Dolgozzuk jól össze, és amikor kezd összeállni akkor, adjuk hozzá a zsemlemorzsát is. Ízlés szerint formázzuk golyókra. Forró olajban aranybarnára sütjük.
Amikor a fasírt kész nekiállhatunk a mártásnak.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és az apróra vágott hagymát dinszteljük meg. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és még pirítsuk együtt egy kicsit, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot fűszerezzük, ha nagyon sűrű, akkor adhatunk, hozzá egy kis vizet úgyis lefő róla.
Kb. 10-15 percig főzzük, ezután adjuk hozzá a kisült fasírtokat és még egy keveset főzzük össze, hogy összeérjenek az ízek.
A tésztát sós forró vízben megfőzzük, és a paradicsomos húsgombócokkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése