Istenien puha tészta, ellenállhatatlanul lágy krém, és persze a lekvár, ilyen az igazi mézes grízes krémes.
Mézes grízes krémes
Hozzávalók :
500 g finomliszt
150 g kristálycukor,
1 db egész tojás
145 g méz
75 g sertés zsír
1 teáskanál szódabikarbóna
60 ml tej
csipet só
töltelék:
1 liter tej,
150 g búzadara
250 g vaj
200 g porcukor,
10 g vaníliás cukor,
350 g sárgabaracklekvár,
csipet só.
tetejére:porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk benne a zsírt, és hozzáadjuk a tejet meg a tojást, az egészet összegyúrjuk és egy közepesen lágy tésztát kapunk.
Ezután 4 egyforma részre felosztjuk.
A tésztát kb. 20x30-as lapokká kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egyenként, 7 perc alatt megsütjük (a tetejét sütés előtt villával szurkáljuk meg).
A krémhez a megfőzzük a grízt a szokásos módon és kihűtjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt tejbegrízzel csomómentesre kikeverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel és a baracklekvárral, majd egy hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.
A tetejét megszórjuk porcukorral vagy csokimázzal is bevonhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése