Flamingó szelet
Hozzávalók:
300 g finomliszt
4 evőkanál porcukor
1 csipet só
10 g sütőpor
1 evőkanál sertészsír
1 db tojás
30 ml császárkörte aroma
100 ml tej
krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
600 ml tej
200 g vaj
3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk benne a zsírt.
Az aromát elkeverjük a tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez a tojással együtt, és az egészet összegyúrjuk és közepesen lágy tésztát kapunk.
Ezután 3 egyforma részre osztjuk.
A tésztát kb. 20x30-as lapokká kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egyenként, 6 perc alatt megsütjük (a tetejét sütés előtt villával szurkáljuk meg).
A krémhez a pudingot csomómentesre keverjük egy kevés tejjel és a kristálycukorral ezután készre főzzük és kihűtjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal csomómentesre keverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük. Tetejét habbal és csokiplakettel díszítjük, tetszés szerint szeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése