Diós lekváros nudli
Hozzávalók:
1 kg burgonya
350 g finomliszt
csipet só
2 db tojássárgája
morzsához:
200 g zsemlemorzsa
300 g darált dió
2 evőkanál vaj
házi baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk és vízbe megfőzzük. Amikor megfőttek
hagyjuk kihűlni. Ezután távolítsuk el a héját és reszeljük le vagy egy
krumplinyomó segítségével nyomjuk át. Adjuk hozzá a hozzávalókat és egy jól
formázható tésztát gyúrjuk belőle.
A zsemlemorzsát vajon megpirítsuk, és ezután adjuk hozzá a
darált diót és keverjük össze.
A vizet tegyük fel forrni kevés sóval és olajjal.
Amikor már lobog a víz helyezük bele a tésztákat. Ha a
nudlik feljönnek a víz tetejére, még egy percig főzzük, majd szűrőkanállal
szedjük ki őket és forgassuk meg a diós zsemlemorzsában.
Frissen, lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Ana's Kitchen ahol a sütés- főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése