Diós lekváros nudli

 



Diós lekváros nudli

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

350 g finomliszt

csipet só

2 db tojássárgája

morzsához:

200 g zsemlemorzsa

300 g darált dió

2 evőkanál vaj

házi baracklekvár

porcukor

 

Elkészítés:

A burgonyákat megmossuk és vízbe megfőzzük. Amikor megfőttek hagyjuk kihűlni. Ezután távolítsuk el a héját és reszeljük le vagy egy krumplinyomó segítségével nyomjuk át. Adjuk hozzá a hozzávalókat és egy jól formázható tésztát gyúrjuk belőle.

A zsemlemorzsát vajon megpirítsuk, és ezután adjuk hozzá a darált diót és keverjük össze.

A vizet tegyük fel forrni kevés sóval és olajjal.

Amikor már lobog a víz helyezük bele a tésztákat. Ha a nudlik feljönnek a víz tetejére, még egy percig főzzük, majd szűrőkanállal szedjük ki őket és forgassuk meg a diós zsemlemorzsában.

Frissen, lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Ana's Kitchen ahol a sütés- főzés egy öröm

Megjegyzések