Baracklekváros piskótatekercs



Az egyik legklasszikusabb édességünk a lekváros piskótatekercs, aminek sokszor azok sem tudnak ellenállni, akik amúgy kerülik az édességeket.

Baracklekváros piskótatekercs
Hozzávalók:
400 g baracklekvár
120 g kristálycukor
120 g liszt
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 db citrom
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal keverjük jól össze. Ez nagyon fontos, hiszen így lesz könnyű, levegős a tészta. Kanalanként adjuk hozzá az átszitált lisztet.
A fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele a masszába.
Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a masszánkat és 10 - 15 perc alatt süssük meg.
Ha megsült óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, majd borítsuk egy hideg, nedves konyharuhára, és azzal tekerjük fel határozott mozdulatokkal.
Ha rögtön nem csavarjuk fel, a tészta megtörhet.
Amikor kihűlt a tészta, tekerjük ki, kenjük meg baracklekvárral, és a konyharuha nélkül csavarjuk vissza.
Ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm



Megjegyzések