Az édes tészta és a fanyar gyümölcs együtt tökéletes összhangot alkot. Ez a recept amellett hogy gyorsan elkészíthető nagyon finom.
Áfonyás pite
Hozzávalók:
300 g finomliszt
200 g vaj
100 g porcukor
1 teáskanál sütőpor
1 db tojás
töltelék:
450 g áfonya
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a porcukrot keverjük össze, morzsoljuk el benne a vajat, majd adjuk hozzá a tojást is.
Alaposan gyúrjuk össze és egy órára a tegyük a hűtőbe dermedni, pihenni.
Melegítsük elő a sütőt!
A töltelékhez az áfonyát mossuk meg keverjük össze kristálycukorral és liszttel.
Mikor kellően lehűlt a tészta, akkor vegyük elő nyújtsuk ki és kézzel egyengessük el egy 28 cm átmérőjű pite formában, úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Ezután helyezzük rá az áfonyát.
A maradék tésztát vágjuk fel csíkokra, egy kiszúróval készítsünk csillagokat, és tegyük a tetejére díszítésként.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés- főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése