A megszokott gombóc egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető.
Nem kell bajlódnunk a gombócfőzéssel, morzsapirítással.
Langyosan, melegen, frissen a legjobb, de hidegen, hűtés után, másnap sem keményedik meg.
Sütőben sült túrógombóc
Hozzávalók:
500 g rögös túró
125 g búzadara
4 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
1 kávéskanál só
1 citrom reszelt héja
Tejfölös krémhez:
400 g tejföl
50 g porcukor
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a búzadarát, a cukrot, a tojássárgákat, a lereszelt citromhéjat, valamint a sót. Ezután a hűtőben pihentetjük egy órát.
Közben felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és elkészítjük a tejfölös krémet, amivel majd leöntjük a gombócokat. Egy közepes tálban csomómentesre keverjük a tejfölös krém hozzávalóit.
A pihentetett tésztához hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A tésztából gombócokat gyúrunk, amiket tapadásmentes tepsibe/piteformába felsorakoztatunk.
A tepsiben felsorakoztatott gombócokat nyakon öntjük a krémmel, ügyelve rá, hogy mindenhol bevonja őket a massza.
180 C fokra előmelegített sütőbe helyezzük őket 30-35 percre.
Langyosan, melegen, frissen a legjobb, természetesen, de hidegen, hűtés után, másnap sem keményedett meg a gombóc.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése