Amerikai zászlós pite

 



Imádom Amerikát és ezáltal kipróbáltam kettő nagyon finom alapanyagot, ami más süteményben kiválóan alkalmazható egymással. Amerika zászló pitét készítettem fenséges lett!

Amerikai zászlós pite Hozzávalók: 300 g finomliszt 200 g vaj 100 g porcukor 1 teáskanál sütőpor 1 db tojás töltelék: 750 g eper 200 g áfonya 2 evőkanál liszt 2 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint) Elkészítés: A lisztet, a sütőport és a porcukrot keverjük össze, morzsoljuk el benne a vajat, majd adjuk hozzá a tojást is. Alaposan gyúrjuk össze és egy órára a tegyük a hűtőbe dermedni, pihenni. Melegítsük elő a sütőt! Az epret vágjuk szeletekre. A töltelékhez az áfonyát és az epret mossuk meg keverjük össze kristálycukorral és liszttel külön külön. Mikor kellően lehűlt a tészta, akkor vegyük elő és a tészta 2/3 részét kézzel egyengessük el egy 28 cm átmérőjű pite formában, úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Helyezzük rá a gyümölcsöket a pitére a zászló formája szerint. A maradék tésztát vágjuk fel csíkokra, egy kiszúróval készítsünk csillagokat, és tegyük a tetejére díszítésként. Előmelegített sütőben 180 C fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés – főzés egy öröm







Megjegyzések