Vörösboros marhapörkölt főtt burgonyával

 


Vörösboros marhapörkölt főtt burgonyával

Hozzávalók:

2 kg marhahús

6 fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

2 evőkanál pirospaprika

0,5 l száraz vörösbor

2 db paprika

2 teáskanál kömény

3 db egész paradicsom konzerv

200 g zsír

só, bors

500 g burgonya


Elkészítés:

A hagymát aprítsuk fel, majd dinszteljük üvegesre a megolvasztott zsíron. A húst mossuk meg kockázzuk fel és adjuk hozzá a dinsztelt hagymához, fehéredésig pirítsuk. Szórjunk rá egy evőkanál pirospaprikát.

Amennyiben nem konzerv paradicsomot használunk akkor, a paradicsomot tegyük forró vízbe és húzzuk le a héját, vágjuk apróra és azután adjuk hozzá az ételhez.

A paradicsomot vágjuk apróra és adjuk hozzá a húshoz, fűszerezzük, adjuk, hozzá a vörösbort pároljuk együtt őket. Ezután adjuk hozzá a köményt és a felaprított fokhagymát. Szükség esetén még öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és adjuk hozzá a pirospaprikát is. A hús két óra alatt puhul meg. Ha megfőtt, akkor a burgonyát mossuk meg szeleteljük fel és főzzük meg.

Főtt burgonyával tálaljuk és savanyúsággal.

Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések