Vörösboros marhapörkölt főtt burgonyával
Hozzávalók:
2 kg marhahús
6 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
0,5 l száraz vörösbor
2 db paprika
2 teáskanál kömény
3 db egész paradicsom konzerv
200 g zsír
só, bors
500 g burgonya
Elkészítés:
A hagymát aprítsuk fel, majd dinszteljük üvegesre a megolvasztott zsíron. A húst mossuk meg kockázzuk fel és adjuk hozzá a dinsztelt hagymához, fehéredésig pirítsuk. Szórjunk rá egy evőkanál pirospaprikát.
Amennyiben nem konzerv paradicsomot használunk akkor, a paradicsomot tegyük forró vízbe és húzzuk le a héját, vágjuk apróra és azután adjuk hozzá az ételhez.
A paradicsomot vágjuk apróra és adjuk hozzá a húshoz, fűszerezzük, adjuk, hozzá a vörösbort pároljuk együtt őket. Ezután adjuk hozzá a köményt és a felaprított fokhagymát. Szükség esetén még öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és adjuk hozzá a pirospaprikát is. A hús két óra alatt puhul meg. Ha megfőtt, akkor a burgonyát mossuk meg szeleteljük fel és főzzük meg.
Főtt burgonyával tálaljuk és savanyúsággal.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése