Duplán csavart diós kalács
Hozzávalók:
25 g friss élesztő
600 g finomliszt
147 g vaj
4 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 db tojássárgája a (tésztába)
262 g darált dió
3 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
3 evőkanál kristálycukor
A tetejére:
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben. A száraz
hozzávalókat összekeverjük, és ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Jól
összedolgozzuk és letakarva egy langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tésztánk készítsük el a tölteléket.
A darált diót keverjük össze a kristálycukorral, főzzünk
cukorszirupot és apránként adagoljuk hozzá a dióhoz, ezután hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd enyhén
lisztezett munkalapon külön – külön kinyújtjuk téglalap alakúra, megtöltjük a
dióval és a hosszabbik oldalától kiindulva feltekerjük.
Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra.
A feltekert rudakat összefonjuk és sütőpapírral bélelt
tepsibe helyezzük. Ezután még kelesszük 30 percig.
Ha letelt az idő, akkor megkenjük tojássárgájával a tetejét
és mehet is a sütőbe.
Végül a tepsit a sütő középső részébe helyezzük, és 170 C
fokon 35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése