Elképzelhetetlen az ünnepi készülődés zserbó nélkül
Ha nincs időd elkészíteni a klasszikus változatot, akkor készítsd el ezeket az isteni golyókat! A recept pofonegyszerű, és a végeredmény is hasonlít az eredetire.
Zserbógolyók
Hozzávalók:
250 g háztartási keksz
250 g darált dió
200 g baracklekvár
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint
bevonathoz:
200 g étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Egy tálba összekeverjük a hozzávalókat, a kekszet, a darált diót és a porcukrot.
Ízlés szerint édesítsük a porcukorral. Annyi lekvárt adjunk hozzá hogy jól formázható, nem ragadós masszát kapjunk. Amikor összeállt, akkor közepes méretű golyókat formázzunk belőle.
Az elkészült golyókat egy órára tegyük hűtőbe picit dermedni.
A csokit és az olajat, vízgőz felett felolvasztjuk. A golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen és megszórjuk darált dióval.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése