Túró Rudi pohárkrém

 


                                                             Túró Rudi pohárkrém 

 

Hozzávalók:

2 zacskó kakaós keksz

80 g vaj

250 g rögös túró

50 g porcukor

1 citrom leve és héja

250 g mascarpone (krémsajt)

200 g étcsokoládé pasztilla

200 ml tejszín

Elkészítés:

A kekszeket ledaráljuk és összedolgozzuk az olvasztott vajjal.

A citromot megmossuk, héját lereszeljük. A krémhez a túrót villával áttörjük, és hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a mascarponét és összekeverjük, és addig kavargatjuk, amíg krémes állagot nem kapunk. Ezután a tejszínt felverjük és hozzáadjuk a krémsajthoz és jól elkeverjük.

A csokis réteghez gőz fölött felolvasszuk a csokoládé pasztillákat.

Az összeállítás a következő lesz:

A poharak aljára először kekszréteget teszünk majd a túrós-habos krémet és a csokoládét, a tetejét túrós réteggel fejezzük be és csokiplakettel díszítjük.

 Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés -főzés egy öröm

Megjegyzések