Túró Rudi pohárkrém
Hozzávalók:
2 zacskó kakaós keksz
80 g vaj
250 g rögös túró
50 g porcukor
1 citrom leve és héja
250 g mascarpone (krémsajt)
200 g étcsokoládé pasztilla
200 ml tejszín
Elkészítés:
A kekszeket ledaráljuk és összedolgozzuk az olvasztott
vajjal.
A citromot megmossuk, héját lereszeljük. A krémhez a
túrót villával áttörjük, és hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a
mascarponét és összekeverjük, és addig kavargatjuk, amíg krémes állagot nem
kapunk. Ezután a tejszínt felverjük és hozzáadjuk a krémsajthoz és jól
elkeverjük.
A csokis réteghez gőz fölött felolvasszuk a csokoládé
pasztillákat.
Az összeállítás a következő lesz:
A poharak aljára először kekszréteget teszünk majd a
túrós-habos krémet és a csokoládét, a tetejét túrós réteggel fejezzük be és csokiplakettel
díszítjük.
Ana's Kitchen ahol a sütés -főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése