Türkiz bársony torta

 


Türkiz bársony torta

 

Hozzávalók:

 8 db tojás

8 evőkanál kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

8 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

csipet só

5 csepp türkiz ételfesték

 a krémhez:

400 ml tejszín

3- 4 evőkanál porcukor

400 g mascarpone (krémsajt)

 Elkészítés:

 

🔥A sütőt 160 fokra előmelegítjük.

 

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához adjuk a kristály- és vaníliás cukrot, kézi mixerrel vagy habverővel összekeverjük, ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és finoman összekeverjük, amíg a száraz liszt el nem tűnik.

A tojásfehérjéhez csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab hozzáadjuk a lisztes-tojássárgájás keverékhez, vigyázva, ne törjük össze a habot. Utána beletesszük az ételfestéket is és jól elkeverjük.

 Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.

 A krémhez a sajtkrémet kikeverjük habosra a porcukorral, a tejszínt felverjük és azt is hozzáadjuk.

 A kihűlt tortát három részre osztjuk és megkenjük krémmel úgy hogy az oldalára is jusson. Csokoládérudakkal díszítsük.


 Végezetül mehet vissza a hűtőbe, hogy kellőképpen megdermedjen.

 

Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés -főzés egy öröm




 

Megjegyzések