Türkiz bársony torta
Hozzávalók:
8 evőkanál
kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
5 csepp türkiz ételfesték
400 ml tejszín
3- 4 evőkanál porcukor
400 g mascarpone
(krémsajt)
A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
Szétválasztjuk a
tojásokat. A sárgájához adjuk a kristály- és vaníliás cukrot, kézi mixerrel
vagy habverővel összekeverjük, ezután hozzászitáljuk a sütőporral elkevert
lisztet, és finoman összekeverjük, amíg a száraz liszt el nem tűnik.
A tojásfehérjéhez
csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük. Ha elkészült a hab hozzáadjuk a
lisztes-tojássárgájás keverékhez, vigyázva, ne törjük össze a habot. Utána
beletesszük az ételfestéket is és jól elkeverjük.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés -főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése