Hozzávalók:
20 szem szilva
fahéj (ízlés szerint)
5 evőkanál porcukor
1 kg burgonya
300 g liszt
150 g zsemlemorzsa
30 g vaj
2 teáskanál fahéj
100 g porcukor
1 evőkanál zsír
Elkészítés:
A szilvás gombóc elkészítéséhez a szilvákat megmossuk és félbevágjuk, a porcukrot keverjük össze a faháéjjal és a szilvákra szórjuk.
A megtisztított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük sós vízben, majd jól lecsepegtetjük. Gyúródeszkára borítjuk és még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután megszórjuk liszttel és hozzáadjuk a vajat.
Összegyúrjuk, és ha még szükséges liszt szórjunk hozzá egy keveset (csak annyit, hogy a tészta összeálljon).
Egy deszkát belisztezünk, a tésztát kettéválasztjuk. Először csak a felét nyújtjuk ki, mert így könnyebb vele bánni.
Egy nagy fazékban felteszünk vizet forrni.
A kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, rátesszük a szilvát és gombóccá formáljuk. A forró vízbe rakjuk, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva megfőjön benne.
A zsemlemorzsát a zsíron világosbarnára pirítjuk, majd összekeverjük a fahéjjal és a porcukorral, végül a morzsába forgatjuk a megfőtt gombócokat.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése