Ez az őszi-téli selymes finomság igazán remek, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Glutén- és cukormentes étel, amit a vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatnak.
Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
500 g sütőtök
1 db közepes alma
1 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
só, bors
2 db közepes burgonya
1 teáskanál szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt fahéj
500 ml zöldség alaplé
100 ml kókusztejszín
100 g tökmag
Elkészítés:
A tököt megmossuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk és előmelegített sütőben 200 C fokon 30 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült akkor egy botmixer segítségével pürésítjük.
A burgonyát és az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát és fokhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, ezután hozzáadjuk a burgonyát, az almát és a pépesített tököt is. Felöntjük alaplével és fűszerezzük, ízesítsük. Összefőzzük az egészet 15-20 perc alatt, addig a tökmagot egy forró serpenyőben megpirítjuk.
Amikor a leves elkészült, akkor turmixgépben leturmixoljuk és pirított tökmaggal megszórva, pirítóssal és tejszínnel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ennek csodás színe van!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
VálaszTörlés