Vannak finomságok, amikből nem lehet elegendő mennyiséget készíteni, hogy ne fogyjanak el idő előtt. Ez is egy ilyen ropogtatni való, ami gyakorlatilag eteti magát.
Napközbe nassolni vagy az esti filmnézés ideje alatt is tökéletes, de rendezvényekre is kiváló választás!Sajtos perec
Hozzávalók:
450 g finomliszt
1 csomag sütőpor
250 g sütőmargarin
1 db tojás
250 g reszelt sajt
1 evőkanál só
2 evőkanál tejföl
3 db tojássárgája a tetejére
Reszelt sajt vagy szezámmag a tetejére.
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a sót, a sütőport tegyük egy tálba és jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a margarint és morzsoljuk el benne. Ezután mehet bele a tojás, a reszelt sajt és a tejföl is, amivel alaposan összegyúrjuk.
Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra!
Lisztezett felületen nyújtsuk ki 5 – 7 mm vastagra a tésztát és egy perec kiszúróval szaggassuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és kenjük le tojássárgájával, ezután szórjuk meg sajttal vagy szezámmaggal.
Tegyük be a sütőbe és 15 perc alatt süssük meg.
Vigyázat, nagyon gyorsan fogy, mert annyira finom!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése