Sajtos perec

 


Vannak finomságok, amikből nem lehet elegendő mennyiséget készíteni, hogy ne fogyjanak el idő előtt. Ez is egy ilyen ropogtatni való, ami gyakorlatilag eteti magát.

🙂 Napközbe nassolni vagy az esti filmnézés ideje alatt is tökéletes, de rendezvényekre is kiváló választás!

Sajtos perec
Hozzávalók:
450 g finomliszt
1 csomag sütőpor
250 g sütőmargarin
1 db tojás
250 g reszelt sajt
1 evőkanál só
2 evőkanál tejföl
3 db tojássárgája a tetejére
Reszelt sajt vagy szezámmag a tetejére.
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a sót, a sütőport tegyük egy tálba és jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a margarint és morzsoljuk el benne. Ezután mehet bele a tojás, a reszelt sajt és a tejföl is, amivel alaposan összegyúrjuk.
🔥 Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra!
Lisztezett felületen nyújtsuk ki 5 – 7 mm vastagra a tésztát és egy perec kiszúróval szaggassuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és kenjük le tojássárgájával, ezután szórjuk meg sajttal vagy szezámmaggal.
Tegyük be a sütőbe és 15 perc alatt süssük meg.
Vigyázat, nagyon gyorsan fogy, mert annyira finom!
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés -főzés egy öröm








Megjegyzések