Rubin csokoládés kozák sapka
Hozzávalók:
a piskótához:
8 db tojás
8 evőkanál víz
250 g liszt
250 g kristálycukor
3 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
forgatás: kókuszreszelék
Tetejére: 100 g rubin csokoládé
50 g vaj összeolvasztvaa
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 160 C fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét a sárgához, felét a fehérjéhez adjuk. A fehérjét a cukorral elkezdjük kemény habbá verni, majd hozzáadjuk a vizet is. A sárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a tojásfehérje habból kiveszünk kicsit, és fellazítjuk vele. Ezután a sárgájás cukrot hozzákeverjük óvatosan a fehérjehabhoz. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjön össze!!! A lisztet a kakaóporral összekeverjük, átszitáljuk és a végén ezt is óvatosan hozzá keverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a masszánkat és előmelegített sütőbe 160 C fokon 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejet elkezdjük egy edényben melegíteni, majd hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Ezután ezt teljesen hagyjuk kihűlni! A puha vajat a cukrokkal habosra keverünk, és hozzákeverjük a kihűlt lisztes tejet is.Tetszőleges formákat szúrunk ki a piskótából, megkenjük kettő közepét a krémmel és a szélét is, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokit olvasszuk fel gőz fölött a vajjal.
A tetejét bekenjük a megolvasztott csokival.
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése