Rubin csokoládés kozák sapka



Rubin csokoládés kozák sapka

Hozzávalók:

a piskótához:

8 db tojás

8 evőkanál víz

250 g liszt

250 g kristálycukor

3 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

5 dl tej

5 evőkanál liszt

20 dkg puha vaj

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

forgatás: kókuszreszelék

Tetejére: 100 g rubin csokoládé

50 g vaj összeolvasztvaa

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 160 C fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét a sárgához, felét a fehérjéhez adjuk. A fehérjét a cukorral elkezdjük kemény habbá verni, majd hozzáadjuk a vizet is. A sárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a tojásfehérje habból kiveszünk kicsit, és fellazítjuk vele. Ezután a sárgájás cukrot hozzákeverjük óvatosan a fehérjehabhoz. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjön össze!!! A lisztet a kakaóporral összekeverjük, átszitáljuk és a végén ezt is óvatosan hozzá keverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a masszánkat és előmelegített sütőbe 160 C fokon 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejet elkezdjük egy edényben melegíteni, majd hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Ezután ezt teljesen hagyjuk kihűlni! A puha vajat a cukrokkal habosra keverünk, és hozzákeverjük a kihűlt lisztes tejet is.Tetszőleges formákat szúrunk ki a piskótából, megkenjük kettő közepét a krémmel és a szélét is, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokit olvasszuk fel gőz fölött a vajjal.

A tetejét bekenjük a megolvasztott csokival.

 Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm



Megjegyzések