Tudtátok, hogy a pisztácia egy gyümölcs melynek héja száraz és tojás alakú magja pedig ízletes.
Csökkenti a stresszt és az egyik legfontosabb jótékony hatása, hogy csökkenti a vérnyomást és a vérben lévő koleszterin szintet is.
A pisztácia nagy arányban tartalmaz olajat, így többek között pisztáciaolaj is készülhet belőle. Ezt az aromás olajat főzéshez, salátákhoz süteményekhez is használhatjuk.
Pisztáciás keksz
Hozzávalók:
100 g szobahőmérsékletű vaj
1 teáskanál vanília aroma
1 db tojás
120 g porcukor
260 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g Kalifa pisztácia
Elkészítés:
A pisztáciát daráljuk finomra.
Beleütjük a tojást egy tálba, hozzáadjuk a vanília aromát és a vajat, majd rászórjuk a porcukrot is.
Egy másik tálba a lisztet elkeverjük a sütőporral és a darált pisztáciával, és átöntjük az előző tálba. Ezután gyúrjuk össze jól az alapanyagokat kézzel.
Végül csomagoljuk fóliába a tésztát és mehet is be a hűtőbe 45 percre.
Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra!
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki és csillag formával szaggassuk ki.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és mehetnek is be a sütőbe 8-10 percre.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése