Ilyen az, amikor egy mogyorókrémes-csokoládétorta lányos formát ölt.
Mogyorókrémmel töltött csokoládé torta
Hozzávalók:
4 db tojás
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
200 g tejcsokoládé pasztilla
csipet só
200 ml langyos víz
A krémhez:
500 g mascarpone
200 g mogyorókrém
2 evőkanál porcukor
A tetejére és oldalára:
Krémmel vonjuk be és ízlés szerint díszítjük
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra.
Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristály és vaníliás cukrot. Keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, a csokoládépasztillákat olvasszuk fel gőz fölött, keverjük hozzá a tojásos masszánkhoz és adjuk hozzá a langyos vizet is.
Ezután szitáljuk át a lisztet, finoman keverjük össze addig, amíg a száraz liszt el nem tűnik.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval. Ha elkészült a hab, akkor adjuk hozzá a tojássárgához és óvatosan keverjük össze, vigyázva hogy ne törjük össze a habot.
Sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába öntsük és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
Krémhez:
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot és keverjük el kézi mixerrel, ezután adjuk hozzá a mogyorókrémet és keverjük össze.
A kihűlt piskótát tetszőleges méretű lapokra vágjuk és tetszőleges mennyiségű krémmel betöltjük. A maradék krémmel vonjuk be és tetszés szerint díszítjük. Ha kész, akkor tegyük be a hűtőbe dermedni picit.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése