Mákos hókifli



Mákos hókifli

400 g omlós liszt
csipet só
250 g vaj
1 evőkanál tejföl
töltelék:
125 g darált mák
30 g porcukor
75 ml tej
Porcukor a forgatáshoz.
Elkészítés:
A tejet forraljuk fel, adjuk hozzá a mákot és a porcukrot. Jól keverjük össze és hagyjuk utána kihűlni.
A sütőt melegítsük elő 170 C fokra.
Egy tálba keverjük össze a többi hozzávalót. Egy omlós tésztát kell, hogy kapjunk.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 4 - 5 mm vastagra, lehetőleg formázzunk belőle téglalap alakot. Ezután az egyik szélét pakolgassuk meg töltelékkel, hajtsuk rá a tésztát, fedjük be vele. Utána vágjuk le a megtöltött csíkot és szeleteljük fel 4 – 5 cm hosszúra. Ugyanígy járjunk el a tészta többi részével is.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgassuk a felvágott, töltött darabkákat és 15 perc alatt süssük meg őket.
Amikor kész vannak, még melegében forgassuk bele a porcukorba és csak ezután hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen ahol a sütés – főzés egy öröm

Megjegyzések