Kakaós túrós batyu



Sziasztok! 🙂
Az egyik legnépszerűbb péksütemény, gyermekkorunk nagy kedvence a túrós batyu, amit most egy új külsővel mutatok meg Nektek!
Kakaós túrós batyu
Hozzávalók:
500 g liszt
200 ml tej
2 db tojás
25 g friss élesztő
118 g szobahőmérsékletű vaj
100 g kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
egy csipetnyi só
2 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
500 g friss tehéntúró
2 evőkanál búzadara
4 csomag vaníliás cukor
120 g kristálycukor
2 citrom reszelt héja
2 db tojás
A kenéshez:
1 db tojás (felvert)
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel langyos, cukros tejben. A lisztet szitáljuk át, kavarjuk el benne a sót, a kristály és vaníliás cukrot. A felfuttatott élesztőt, tojásokat, vajat és a tejet adjuk hozzá a liszthez és dolgozzuk össze.
Addig dagasszuk a tésztát, amíg le nem válik a kezünkről és nem tapad hozzá a tálhoz. Ezután kettéválasztjuk és az egyik félbe dolgozzuk bele a kakaóport. Hagyjuk kelni a tésztákat 40 percig melegen helyen.
Amíg a tészta kel addig készítsük el a tölteléket:
A tojásokat válasszuk ketté. A túrót villával törjük át és keverjük bele a többi hozzávalót. A tojások fehérjéit verjük habbá, és azt is adjuk hozzá, végül tegyük hűtőbe.
Mikor megkelt a tészta, külön-külön nyújtsuk ki és vágjuk fel 6 -6 darabra. Próbáljunk egyforma négyzeteket vágni a kinyújtott tésztákból.
Egyenként mindegyikbe egy kanál tölteléket rakjunk, majd a szemközti csúcsokat hajtsuk egymásra. Rakjuk őket a sütőpapírra, kenjük le tojássárgával.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 perc alatt süssük meg.
Porcukorral meghintve tálaljuk, de magában is finom.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm




Megjegyzések