Házi túrós rétes
Hozzávalók:
rétestésztához
300 g liszt
20 g zsír
1 db tojás
csipet só
2 dl víz
töltelék:
500 g tehéntúró
2 db tojás
6 evőkanál cukor (ízlés szerint)
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
3 evőkanál zsemlemorzsa
tetejére:
2 db tojássárgája
Elkészítés:
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a
tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük, ezután
adjuk hozzá a zsemlemorzsát és keverjük össze.
A kihúzást egy nagyobb konyhaasztalon vagy ebédlőasztalon
végezük.
A gyúródeszkán lisztet, zsírt, kevés sót, egy egész tojást
és 2 dl vizet alaposan eldolgozunk. A tésztát cipóba formáljuk és a lisztezett
deszkán meleg edénnyel letakarva 20-25 percig pihentetjük. Az asztalt
leterítjük abrosszal, meghintjük liszttel és az olvasztott zsírral megkent
tésztát az asztal közepére téve, lisztezett ujjainkkal óvatosan a tészta alá
nyúlva, azt nyújtani kezdjük és húzzuk minél vékonyabbra.
A széleken levő vastag részt leszaggatjuk vagy vágjuk, a
rétest néhány percig szikkadni hagyjuk, majd zsírral meglocsoljuk, az előre
elkészített töltelékkel megtöltjük, az abrosz segítségével összehajtogatva,
zsírral megkent tepsibe helyezzük, tojássárgájával megkenjük és előmelegített
sütőben 170 C fokon pirosra, ropogósra sütjük 30 perc alatt.
Szeletelve porcukorral tálaljuk, frissen a legfinomabb!
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése