Házi túrós rétes

 


Házi túrós rétes

 

Hozzávalók:

rétestésztához

300 g liszt

20 g zsír

1 db tojás

csipet só

2 dl víz

töltelék:

500 g tehéntúró

2 db tojás

6 evőkanál cukor (ízlés szerint)

2 csomag vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

1 csipet só

3 evőkanál zsemlemorzsa

tetejére:

2 db tojássárgája

 

Elkészítés:

A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük, ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát és keverjük össze.

A kihúzást egy nagyobb konyhaasztalon vagy ebédlőasztalon végezük.

A gyúródeszkán lisztet, zsírt, kevés sót, egy egész tojást és 2 dl vizet alaposan eldolgozunk. A tésztát cipóba formáljuk és a lisztezett deszkán meleg edénnyel letakarva 20-25 percig pihentetjük. Az asztalt leterítjük abrosszal, meghintjük liszttel és az olvasztott zsírral megkent tésztát az asztal közepére téve, lisztezett ujjainkkal óvatosan a tészta alá nyúlva, azt nyújtani kezdjük és húzzuk minél vékonyabbra.

A széleken levő vastag részt leszaggatjuk vagy vágjuk, a rétest néhány percig szikkadni hagyjuk, majd zsírral meglocsoljuk, az előre elkészített töltelékkel megtöltjük, az abrosz segítségével összehajtogatva, zsírral megkent tepsibe helyezzük, tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben 170 C fokon pirosra, ropogósra sütjük 30 perc alatt.

Szeletelve porcukorral tálaljuk, frissen a legfinomabb!

Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm

 


Megjegyzések