Füstölt oldalas burgonyapürével és savanyúsággal



Füstölt oldalas burgonyapürével és savanyúsággal

Hozzávalók:

1 kg oldalas

7 gerezd fokhagyma

só, frissen őrölt bors

5 evőkanál sertészsír

350 ml víz

püréhez:

500 g burgonya

3 evőkanál tej

3 evőkanál vaj

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg és tegyük oda főni hideg, sós vízbe. Ha megfőtt, akkor öntsük le róla a vizet és fűszerezzük, adjuk hozzá a vajat és a tejet. Kézi mixerrel vagy krumplinyomóval dolgozzuk össze.

Fontos, hogy hideg vajat adjunk a krumplihoz és keverjük addig, amíg az teljesen fel nem oldódik benne. Mivel az átnyomott krumpli már nem forró valószínűleg még csak nem is meleg, hanem inkább langyos, ezért eltarthat egy ideig, amíg ez bekövetkezik.

De megéri a fáradtságot. Ettől lesz igazán krémes a püré.

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.

A húsokat daraboljuk fel tetszés szerint, majd mossuk át alaposan. Ezután sózzuk, borsozzuk.

Egy tepsit kenjünk ki zsírral, helyezzük bele a húsokat és szórjuk közéjük és a tetejére a félbevágott fokhagymagerezdeket. Öntsük, fel vízzel majd fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 180 C fokon süssük egy órán át.

Ezután vegyük le a fóliát és süssük 200 C fokon, hogy szépen megpiruljon.

Ha elkészült, akkor burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.

 Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések