Füstölt oldalas burgonyapürével és savanyúsággal
Hozzávalók:
1 kg oldalas
7 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
5 evőkanál sertészsír
350 ml víz
püréhez:
500 g burgonya
só
3 evőkanál tej
3 evőkanál vaj
Elkészítés:
A krumplit tisztítsuk meg és tegyük oda főni hideg, sós
vízbe. Ha megfőtt, akkor öntsük le róla a vizet és fűszerezzük, adjuk hozzá a
vajat és a tejet. Kézi mixerrel vagy krumplinyomóval dolgozzuk össze.
Fontos, hogy hideg vajat adjunk a krumplihoz és keverjük
addig, amíg az teljesen fel nem oldódik benne. Mivel az átnyomott krumpli már
nem forró valószínűleg még csak nem is meleg, hanem inkább langyos, ezért
eltarthat egy ideig, amíg ez bekövetkezik.
De megéri a fáradtságot. Ettől lesz igazán krémes a püré.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
A húsokat daraboljuk fel tetszés szerint, majd mossuk át
alaposan. Ezután sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsit kenjünk ki zsírral, helyezzük bele a húsokat és
szórjuk közéjük és a tetejére a félbevágott fokhagymagerezdeket. Öntsük, fel
vízzel majd fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 180 C fokon süssük
egy órán át.
Ezután vegyük le a fóliát és süssük 200 C fokon, hogy szépen
megpiruljon.
Ha elkészült, akkor burgonyapürével és savanyúsággal
tálaljuk.
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése