Ezt az ünnepi finomságot általában karácsonykor készítjük el. Az illata körbejárja a házat és ünnepi hangulatot kölcsönöz. Persze bármikor máskor is elkészíthetitek.
Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
100 g kristálycukor
110 g vaj szobahőmérsékletű
2 db tojás szobahőmérsékletű
1 teáskanál só
220 g finomliszt
80 ml tej
1 teáskanál sütőpor
1 vanília rúd
1 db narancs reszelt héja (lehetőleg kezeletlen gyümölcsöt használjatok)
200 g Kalifa diákcsemege
rum a gyümölcsök áztatásához
Elkészítés:
Vágjuk apróra a gyümölcsöket és áztassuk be legalább egy órára egy kevés rumba.
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
A vajat keverjük habosra a cukorral, ezután adjuk hozzá egyenként a tojásokat és keverjük össze azokat is, kaparjuk bele a vaníliarúd belsejét a masszánkhoz. A lisztet, a sót és a sütőport is szitáljuk bele.
Keverjük alaposan át kézzel. Egy sűrű masszát fogunk kapni. Az aszalt gyümölcsöket, lisztezzük be és forgassuk hozzá a masszánkhoz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a masszát és 35-40 perc alatt süssük meg.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése