Íme egy szuper finom és puha csokis banánkenyér, ami egy igazán jó alaprecept lehet, ami sokféle módon variálható.
Szerintem remek recept a megmaradt, megbarnult banánok felhasználására.
Csokis banánkenyér
Hozzávalók:
1 bögre mérete 300 ml
2 bögre liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
1 bögre kristálycukor
85 g vaj szobahőmérsékletű
2 db érett banán
2 db tojás
5 evőkanál natúr joghurt
ét vagy tejcsokolodádé 120 g
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
A lisztet, a sót és a szódabikarbónát keverjük össze. A kristálycukrot és a vajat dolgozzuk össze kézi mixerrel közepes sebességen, ezután adjuk hozzá tojásokat és ismét keverjünk rajta picit, a banánt egy villával törjük össze, pépesítsük. Utána adjuk hozzá a masszánkhoz a banánt, a joghurtot és keverjük meg picit.
Végül mehet bele a lisztes keverék és alacsony sebességen kézi mixerrel keverjük össze, amíg szép sűrű masszánk nem lesz.
A csokit vágjuk durvára vagy ízlés szerint használhatunk pasztillákat, adjuk hozzá a masszához, egy spatula segítségével óvatosan forgassuk bele a masszába. A tetejére is szórhatunk csokit díszítés végett.
Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a masszánkat. Ha nem terül el magától akkor picit simítsunk rajta.
A sütőben 55 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Jó étvágyat!
A fotókat a M I K E - Photo készítette!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése