Bolognai spagetti újragondolva



Bolognai spagetti
Hozzávalók:
500 g spagetti
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
500 g sertés darált hús
1 db zeller szár
2 db sárgarépa
2 teáskanál oregánó
2 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál majoranna
150 ml jó minőségű száraz vörösbor
400 ml passzírozott paradicsom
só, bors
víz
reszelt sajt vagy parmezán
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk apróra. A répát és a zellerszárat pucolás után kockázzuk fel.
Dinszteljük meg ezeket a zöldségeket, majd adjuk hozzá a darált húst is, amit fehéredésig pirítsunk, aztán a vörösbort és a passzírozott paradicsomot is öntsük rá.
Fűszerezzük és öntsük fel vízzel, főzzük készre.
A tésztát a szokásos módon főzzük meg.
A tészta elkészültével már tálalhatjuk is az ételünket.
Reszelt parmezánnal vagy bármilyen más reszelhető sajttal a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen ahol a sütés – főzés egy öröm

Megjegyzések

Megjegyzés küldése