Bátorkodtam elkészíteni ezt a csodás holland kenyeret,
( tijgerbrood ) ami nagyon különleges a rizslisztes bevonata miatt, és ezáltal nagyon finom ropogós lesz a teteje az íze pedig különleges.
Tigris kenyér 



Hozzávalók:
450 g kenyérliszt
255 ml langyos víz
1 teáskanál kristálycukor
7 g por élesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál olívaolaj
tetejére:
100 g rizsliszt
110 ml víz
1 evőkanál szezámmagolaj
fél teáskanál szárított élesztő
fél teáskanál kristálycukor
csipet só
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel langyos cukros vízben. Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, jól keverjük össze és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és az olívaolajat.
Ezután jól gyúrjuk össze a tésztánkat.
Meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 30 percig. Ez idő leteltével gyúrjuk össze a tésztánkat és tegyük újra kelni 45 percre.
Amíg kel addig készítsük el a tetejére a bevonatot. Tegyük egy tálba a hozzávalókat, jól keverjük össze, egy sűrűbb masszát fogunk kapni. Ezután hagyjuk állni 10 percig, hogy kellően felfusson az élesztő.

A megkelt tésztából kör alakot formázunk és egy ecset segítségével bekenjük a tetejét a lisztes masszával. Szép mintás és finom ropogós lesz ezáltal a teteje.
190 C fokon 30 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése