A mandula a telítetlen zsírsavak egyik legjobb forrása és többek között magnéziumban is rendkívül gazdag. Főként édességeket készítenek belőle, a marcipán alapanyaga. Lisztként Is Felhasználják, Így a gluténmentes étrend egyik alapanyaga. A mandulatej a növényi tejek egyik elterjedt és közkedvelt változata.
Mandulás félholdak
Hozzávalók:
300 g liszt
200 g vaj
csipet só
80 g porcukor
2 db tojássárgája
100 g mandula
Elkészítés:
A mandulát durvára felaprítjuk.
A porcukrot a szobahőmérsékletű vajjal keverjük habosra. A sót, és a mandulát vegyítsük a liszthez és az egészet adagoljuk bele a vajas masszába. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze alaposan.
Ezután 45 percre tegyük be a hűtőbe!
Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra.
Az idő leteltével lisztezett felületen nyújtsuk ki és 6 mm vastagságúra és egy kerek kiszúró segítségével félholdakat szaggassuk a tésztából.
Ha kész vannak, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire és mehetnek is a sütőbe.
170 C fokon süssük meg őket 18-20 perc alatt.
Tálaláskor hintsük meg porcukorral a tetejét.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése