A hűvös időkre egy kis házi készítésű lélekmelegítő. 😛 🍷
Ki szereti a forralt bort ❓
Forralt bor
Hozzávalók :
1 üveg vörösbor
1 rúd fahéj
1 teáskanál frissen őrölt szerecsendió
fél citrom héja
fél narancs héja
3 evőkanál nádcukor
1 darab csillagánizs
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
Elkészítés:
Egy edénybe tegyük bele a bort és 20 – 25 percig nem túl nagy lángon főzzük a fűszerekkel együtt.
Nem szabad forralni mert akkor az alkohol elpárolog belőle!
Miután az összetevőket átkevertük, az edényünk tartalma egyenletesen átmelegedett nem egészen 80 C fokra, leszűrjük és poharakba vagy bögrékbe töltve, melegen fogyasszuk. 😛
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése