Az osztrák gasztronómia és Bécs városának legismertebb süteménye a Sacher torta. Ez egyfajta csokoládétorta, amely két réteg sűrű, nem túl édes, különleges csokoládés piskótatésztából és a közöttük lévő vékony réteg sárgabaracklekvárból áll. A tetejét és az oldalát pedig finom csokoládébevonattal borítottam be, amit "Sacher" csokoládéplakettel koronáztam meg.
Sacher torta
4 db tojás
100 g étcsokoládé pasztilla
1 csomag vaníliás cukor
75 g puha vaj
62 g porcukor
60 g kristálycukor
csipet só
80 g liszt
töltelékhez:
100 g sárgabaracklekvár
bevonathoz:
100 étcsokoládé pasztilla
100 ml habtejszín
Olvasszuk fel a csokoládét. A tojásokat válasszuk szét a
sárgájától.
Sütőpapírral bélelt formába öntsük a masszánkat és 25-30
perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt akkor vágjuk ketté a tortalapot.
Az alsó lapra kenjünk
lekvárt, helyezzük rá a tortalap tetejét, és az egészet kenjük be lekvárral. Kicsit hagyjuk dermedni.
A bevonat elkészítéséhez forraljuk fel a tejszínhabot és öntsük rá a csokira. Hagyjuk, picit állni ezután óvatosan keverjük össze.
Öntsük lendületesen, egyetlen mozdulattal a tortára a bevonatot, majd azonnal oszlassuk el egyenletesen és simítsuk le egy spatulával vagy egy nagyon széles késsel.
Díszítsük Sacher
csokival vagy tejszínhabbal.
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése