A török pizza, a Pide, csónak alakú, leggyakrabban fűszeres bárányragu kerül a tetejére, de húsmentes sajtos és spenótos változat is létezik, amire gyakran még egy tojást ütnek, hogy tartalmasabb legyen.
Pide- A törökök pizzája
Hozzávalók:
300 g finomliszt
7 g szárított élesztő
2 evőkanál joghurt
2 evőkanál puha vaj
1 evőkanál só
1 teáskanál kristálycukor
120 ml langyos víz
1 db tojássárgája
feltét: bármi ami van otthon és amit megkívánunk
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel langyos cukros vízbe. Addig egy tálba tegyük bele a többi hozzávalót, s amikor az élesztő kész adjuk hozzá azt is és gyúrjunk belőle egy lágy, puha tésztát.
Langyos helyen hagyjuk kelni 45 percig a tésztánkat.
Az idő letelte után a tésztánkat osszuk három egyenlő részre.
Nyújtsuk olyan hosszúra őket amilyen széles a tepsink és formázzunk belőlük csónakformákat.
A széleit hajtsuk vissza, helyezzük bele sütőpapírral bélelt tepsibe, és kenjük le a széleit körbe tojás sárgával.
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
Ezután pedig töltsük meg a pidéket amivel csak szeretnénk. Én sajttal, hagymával, kolbásszal, paradicsommal pakoltam tele majd szezámmagot és lenmagot szórtam a széleire.
20 perc alatt süssük meg és frissen, melegében fogyasszuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése