Az Amerikába bevándorolt és letelepedett német lakosság érdeme ez a szuper finom sütőben sült
palacsinta, neve a német deutch szó változatából lett dutch, gyakorlatilag ez egy palacsintafelfújt.
Dutch baby
Hozzávalók:
3 db tojás szobahőmérsékletű
3 evőkanál vaj
1 evőkanál kristálycukor
csipet só
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál szerecsendió
fél bögre finomliszt
fél bögre tej
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra, majd egy levehető nyelű vagy vas serpenyőt helyezzünk be a sütőbe 8 percre melegedni.
Addig a hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe és 30 másodpercig magas sebességfokozaton keverjük, egy szép sima masszát kell hogy kapjunk, (Ha nincs turmixgép akkor lehet kézi mixert is használni).
Óvatosan vegyük ki a serpenyőt a sütőből. Tegyük bele a vajat és körkörös mozdulatokkal mozgassuk addig, hogy a vaj mindenhol befedje.
Ezután a masszánkat öntsük bele a sistergő vajas serpenyőbe és tegyük be a sütőbe 16-18 percre sülni. Ez idő alatt a palacsinta meg kell, hogy nőjön és a szélei aranybarnára süljön.
Óvatosan vegyük ki, és ízlés szerint tálaljuk gyümölcsökkel, lekvárral, mogyorókrémmel vagy amivel csak szeretnénk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése