Lecsós szelet



Lecsós szelet

Hozzávalók:
8 szelet karaj
7 db paprika
7 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
olíva olaj
1 doboz sűrített paradicsom
só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, és olajon pirítsuk üvegesre.
A hagymához adjuk hozzá a felszeletelt paprikát és a kockákra vágott paradicsomot, ezután ízesítsük, sózzuk, borsozzuk. Rövid ideig együtt pároljuk őket, majd öntsük hozzá a paradicsom sűrítményt is.
A hússzeleteket, ha túl vastagnak tűnnek, kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és egy felhevített serpenyőben kevés zsíron elősütjük.
A félkész lecsóhoz adjuk hozzá a húst, öntsünk pici vizet rá, majd lefedve pároljuk készre.
Én köretnek riszt készítettem, de lehet fogyasztani mással is.
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések