Kakaós mascarponés túrós palacsinta
Hozzávalók:
200 g liszt
2 db tojás
300 ml tej
20 ml szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez
2 evőkanál kakaó por
töltelék:
250 g mascarpone
3 evőkanál porcukor
250 g túró
1 teáskanál reszelt citrom héja
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban,
majd pár percig pihentetjük.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés
olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan
elegendő, ami kisül a tésztából).
Ha kakaós változatot szeretnénk akkor, a tésztájához
keverjünk hozzá kakaport.
A palacsintákat egyenként kisütjük, majd ízlés szerinti
töltelékkel kínáljuk.
A töltelékhez a krémsajtot elkeverjük a porcukorral, a túrót
áttörjük amennyiben nagyon rögős, hozzáadjuk a krémsajthoz és elkeverjük,
ezután adjuk hozzá a reszelt citrom héját és ízlés szerint ízesítsük. A
palacsintákat megtöltjük és ízlés szerint szeleteljük vagy egészben tálaljuk.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése