Kakaós mascarponés túrós palacsinta

 


Kakaós mascarponés túrós palacsinta

Hozzávalók:

200 g liszt

2 db tojás

300 ml tej

20 ml szénsavas ásványvíz

1 csipet só

1 csomag vaníliás cukor

olaj a sütéshez

2 evőkanál kakaó por

töltelék:

250 g mascarpone

3 evőkanál porcukor

250 g túró

1 teáskanál reszelt citrom héja

 

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük.

Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából).

Ha kakaós változatot szeretnénk akkor, a tésztájához keverjünk hozzá kakaport.

A palacsintákat egyenként kisütjük, majd ízlés szerinti töltelékkel kínáljuk.

A töltelékhez a krémsajtot elkeverjük a porcukorral, a túrót áttörjük amennyiben nagyon rögős, hozzáadjuk a krémsajthoz és elkeverjük, ezután adjuk hozzá a reszelt citrom héját és ízlés szerint ízesítsük. A palacsintákat megtöltjük és ízlés szerint szeleteljük vagy egészben tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ana's Kitchen ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések