Darálthússal töltött karalábé
Hozzávalók:
4 db karalábé
200 g darált hús
50 g rizs
1 fej vöröshagyma
só, bors
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál majoránna
1 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A karalábékat meghámozzuk és kivájjuk, kikaparjuk a közepét. Olyan vékonyra hagyva a falait, amennyire csak tudjuk. A kivájt karalábé belsejét félre tesszük.
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy pici olajon megdinszteljük a hagymákat. Ezután hozzáadjuk a darálthúst, a rizst, fűszerezzük és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Öntsük fel egy pici vízzel.
Pároljuk amíg lefő róla a víz. Ezután megtöltjük vele a kivájt karalábékat. A maradékból húsgombócokat formázunk.
Egy edénybe szórjuk a karalábéforgácsokat, helyezzük rá a töltött karalábékat és a húsgombócokat. Annyi vízzel öntsük fel, amennyi ellepi. Ízesítsük még és lassú tűzön addig főzzük, amíg a karalábé meg nem puhul.
Ha már puha a karalábé, szedjük ki a gombócokkal együtt.
Turmixoljuk össze a megmaradt karalábéforgácsokat a levével együtt és ízlés szerint fűszerezzük ha még kellene.
Az elkészült mártással együtt tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése