Tudtátok, hogy a tarhonya már az 1700-as évek végén is népszerű étel volt? A Perzsiából származó, török közvetítéssel hazánkba kerülő száraztésztáról ugyanis versekben és szakácskönyvekben is megemlékeztek.
Ti szeretitek
Pásztortarhonya
Hozzávalók:
240 g tarhonya
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 teáskanál pirospaprika
só, bors
2 evőkanál sűrített paradicsom
400 g burgonya
150 g füstölt kolbász
80 g húsos szalonna
800 ml forró víz
Elkészítés:
A tarhonyát olajon aranybarnára pirítjuk és utána félretesszük.
A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát is.
Ezután mehet bele a paradicsomszósz és a pirospaprika. Öntsük fel a vízzel és keverjünk rajta egyet. Fűszerezzük és öntsük bele a pirított tarhonyát is. A burgonyát nagyobb darabokra kockázzuk.
A kolbászt karikázzuk fel és adjuk hozzá a tarhonyás alaphoz a burgonyával együtt.
Lefedjük, és közepes lángon megfőzzük.
Időnként nézzünk rá, mert a tarhonya felszívja a vizet, ha úgy érezzük, akkor önthetünk még rá.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése