Ha ezt a receptet elkészíted, akkor ezután tuti nem fogod többe a bolti változatot vásárolni.
Abszolút kivitelezhető, gyorsan elkészül és nagyon finom
Lenmagos hamburger zsemle
Hozzávalók 10 darabhoz:
550 g liszt
200 ml tej
25 g friss élesztő
2 evőkanál étolaj
1 db tojás
4 evőkanál joghurt
2 teáskanál só
1 evőkanál kristálycukor
Tetejére:
2 db tojás
ízlés szerint szezámmag vagy lenmag
Elkészítés:
A élesztőt futtassuk fel langyos cukros tejbe. A többi hozzávalót tegyük egy tálba és adjuk hozzá a felfutott élesztőt.
Egy ruganyos puha tésztát fogunk kapni, ha kissé ragadósnak találjuk akkor adhatunk még hozzá lisztet.
Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen duplájára kelesztjük
Miután megkelt akkor 10 részre osztjuk és gombócokat formázunk. A zsemléket egy tepsire helyezzük és hagyjuk még 20 percig
pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.
Ezután kenjuk meg a zsemléket tojássárgájával és szórjuk meg lenmaggal vagy szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése