Klasszikus és Óriás pozsonyi kifli

 


Sziasztok!

Sokan tudjátok már, hogy a párom készíti a finom ételekről a csodás képeket. 📷 Imád fotózni, de szerintem ez látszik is a képeken. 😃 Egyik nap mire felébredtem, meglepett ezzel az isteni süteménnyel. Mit szóltok hozzá ❓
Klasszikus és Óriás pozsonyi kifli
Hozzávalók:
Töltelékhez:
200 g darált dió
180 g kristálycukor
1 csipet őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
160 ml víz
3 evőkanál zsemlemorzsa
A tésztához:
150 ml hideg tej
80 g porcukor
18 g élesztő
120 g vaj
1 evőkanál sertészsír
1 db tojássárgája
500 g liszt
1 csipet só
Elkészítés:
A töltelék elkészítéséhez a hozzávalókat egy edénybe rakjuk és pár perc alatt szépen összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a porcukrot és a sót. Keverjük össze őket. Utána mehet bele a vaj, a tej, a zsír, a tojás és morzsoljuk bele az élesztőt is.
Gyúrjuk össze a tésztát és fóliába csomagolva 30 percre rakjuk hűtőbe.
Ezután osszuk, 12 diónyi darabkára és mindegyikből formázzunk kis golyót. A maradék tésztát pedig osszuk két részre.
A kis golyókat a tenyerünkkel lapítsuk ki és ovális formájúra nyújtjuk őket. Majd hosszában az egyik szélére tölteléket rakunk és feltekerjük, finoman átsodorjuk, és patkó alakúra hajtjuk.
Tegyünk ugyanígy a két nagyobb tésztadarabbal csak több tölteléket rakjunk bele.
Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük őket, kenjük le tojássárgájával és 1 órát pihentessük. Ezután ismételjük meg a lekenést fehérjével és hagyjuk pihenni 1 órát megint.
A kis kifliket előmelegített sütőben 180 C fokon 15 perc alatt a nagyokat pedig 20 perc alatt sütjük meg.
Jó étvágyat! 😛
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm






Megjegyzések