Ez a legfinomabb kelkáposzta főzelék, amit eddig ettem.
Fontos lenne, hogy minél több kelkáposztát fogyasszunk, hisz tele van mindenféle vitaminnal, ásványi anyaggal.
Kelkáposzta főzelék fasírttal
Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál köménymag
2 nagyobb darab burgonya
1 evőkanál vaj
1.5 l víz
só,bors
2 evőkanál tejföl
1.5 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a többit 2 cm vastag csíkokra szeljük. Bő vízben megmossuk, hagyjuk jól lecsepegni.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
Egy edénybe meg pirítjuk vajon a hagymát és a fokhagymát, ezután felöntsük 1,5 l vízzel beletesszük a kelkáposztát és 10 perc múlva a burgonyát. Fűszerezzük és mérsékelt tűzön készre főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá egy merőkanálnyit a főzelék levéből.
Csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a főzelékbe és még egy picit főzzük, hogy összérjenek az ízek.
Én fasírttal tálaltam, de lehet sült virslivel vagy kolbásszal.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése