Húsvéti cupcake marcipán tojásokkal
Hozzávalók:
3 evőkanál kakaó por
150 ml tejföl
150 ml tej
2 db tojás
1 csomag sütőpor
200 g finomliszt
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
vajkrémhez:
6 evőkanál víz
150 g porcukor
250 g vaj
díszítés:
csokireszelék, marcipán tojások
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Egy tálba tegyük a tojásokat, tejfölt, tejet, kristálycukrot és a vaníliás cukrot.
Jól elkeverjük, ezután hozzáadjuk a lisztet a sütőporral együtt és összekeverjük, ha túl híg lenne akkor adagolhatunk kis lisztet ha meg nagyon sűrű akkor kis tejet.
Muffin papírformákba kanalazzuk a masszánkat és 20 perc alatt süssük készre.
Amikor elkészültek akkor hagyjuk őket kihűlni.
Amíg hűlnek a muffinok addig készítsük el a vajkrémet.
A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a porcukor egy részét és kavarjuk ki. Adjunk hozzá vizet és a maradék porcukrot is. Ha elkészült a krém, akkor töltsük habzsába és nyomjunk tetszőleges formát a muffinok tetejére.
Ezután már cupcake-ek lesznek. Csokireszelékkel szórjuk meg és marcipánból formázott tojásokat tegyünk a krémre.
Az elkészült cupcake-et a hűtőbe helyezzük dermedni.
Jó étvágyat!
A képeket a M I K E - Photo készítette!
Ana's Kitchen ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése