Sziasztok!
A megmaradt tojásfehérjémen gondolkoztam hogy mire is tudnám felhasználni. Arra jutottam hogy egy különlegességgel foglak meglepni benneteket, ami ráadásul még gluténmentes is.
Gluténmentes csokis kókuszcsók
Hozzávalók:
3 db tojásfehérje
125 g porcukor
1 teáskanál vanília aroma
160 g kókuszreszelék
csokoládé a díszítéshez
Elkészítés:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen kemény, fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot.
Keverjük óvatosan a fehérjébe a kókuszreszeléket és a vanília aromát, ne törjük szét a habot.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Tegyünk halmokat sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük őket kb. 10-15 percig, amíg a kókusz megpirul.
Olvasszuk meg a csokoládét,és egy kiskanál segítségével díszítsük csíkokkal a kókuszcsók tetejét.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése