Ha igazán finom rizottót ennétek, akkor próbáljátok ki ezt a receptet!
Húsleves helyett zöldségalaplével is felöntheted a rizst, és a bort se hagyd ki. Nem kell aggódnod, mert az alkohol főzés közben elpárolog.
Fehérboros gombás rizottó
Hozzávalók:
250 g csiperke gomba
50 ml fehérbor
1 l húsleves alaplé
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
só, bors
1 bögre rizottó rizs
60 g parmezán sajt
1 db vöröshagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívalolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát hámozzuk meg aprítsuk fel és pirítsuk üvegesre az olívaolajon.
Ezután adjuk hozzá a rizst a zúzott fokhagymát és pirítsuk pár percig. Öntsük fel egy merőkanál alaplével és kis lángon pároljuk. Közben folyamatosan öntsük hozzá az alaplevet és a bort.
Fűszerezzük és kevergessük nehogy odaégjen.
A gombákat tisztítsuk meg vágjuk fel darabokra ízlés szerint és egy serpenyőbe pirítsuk meg egy kevés olívaolajon, fűszerezzük és adjuk hozzá a rizshez.
Ezután adjuk hozzá a vajat a parmezánt és keverjük össze. Akkor az igazi, ha krémes állagú.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése