Diós lekváros kelt kuglóf
Hozzávalók:
500 g kelt tészta liszt
1 db tojássárgája
25 g friss élesztő
250 ml tej
120 g sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
Töltelékhez:
250 g darált dió
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint
2 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos, cukros tejben.
Ez alatt a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és összekeverjük.
A liszthez adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliás cukrot és a kristálycukrot is. Jó alaposan gyúrjuk össze.
A meggyúrt tésztát letakarva meleg helyen, 40 percet hagyjuk kelni.
A darált diót összekeverjük a porcukorral és ízlés szerint édesítsük meg.
Ha megkelt a tészta, kb. félujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk porcukros dióval. A tésztát az egyik hosszabbik felétől szorosan feltekerjük, és a kilisztezett kuglófformánkba belerakjuk. Óvatosan összenyomjuk a tészta két végét, hogy ne váljon szét sülés közben.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is átsült e!
Jó étvágyat!
A képeket a M I K E - Photo készítette!
Ana's Kitchen ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése